Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Τιμές εγκατάστασης


Όλοι κάνουμε έρευνα αγοράς για το καλύτερο ενεργειακής κλάσης  κλιματιστικό (Α, Α++) σε συνάρτηση με τα χρήματα που διαθέτουμε, όμως για να αποδώσει στο μέγιστο αυτό το μοντέλο πρέπει να υποστηρίζεται από ποιοτικά υλικά σύνδεσης.
Τα υλικά που πρέπει να βάζουμε περιλαμβάνουν χαλκοσωλήνες σύνδεσης καλής ποιότητας με προδιαγραφές για νέα ψυκτικά ρευστά R407-R410 στις οποίες αναγράφεται. Ακόμα περιλαμβάνουν μόνωση ενισχυμένη 9cm εξωτερικό τοίχομα για να μην απορροφούν θερμικά φορτιά από το περιβάλλον.
Για μεγάλη διάρκεια ζωής οι βάσεις της εξωτερικής μονάδας πρέπει να είναι γαλβανιζέ, που έχουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο σε αντίθεση με τις βαμμένες που σκουριάζουν εύκολα, και τα υλικά στήριξης  να είναι επίσης γαλβανιζέ (βίδες-παξιμάδια-ροδέλες -στριφόνια). Έτσι ποτέ δεν θα έχουμε απώλεια στήριξης από μειωμένη αντοχή των υλικών και φαινόμενα σκουριάς στο μπαλκόνι μας.
Είναι εξίσου σημαντικό ο τεχνικός να ακολουθεί τις προδιαγραφές τοποθέτησης που ορίζει ο κατασκευαστής. Δηλαδή κάθε σωλήνα να έχει ξεχωριστή μόνωση καθ΄ όλη τη διαδρομή της και να μην είναι δύο σωλήνες σε μία μόνωση γιατί τότε έχουμε εναλλαγή θερμότητας (εναλλάκτης θερμότητας). Επιπρόσθετα να γίνεται οπωσδήποτε κενό αέρος μέχρι -28 της ίντζας με χρήση αντλίας κενού όπως έχω αναφέρει και σε παλαιότερη ανάρτησή μου.
Οι τιμές εγκατάστασης κυμαίνονται από:
 65ευρώ για 9-12 BTU
70 ευρώ για 14-18 BTU
75 ευρώ για 24 BTU
Έτσι γίνονται οι βαμένες βάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα

Αντικατάσταση εξωτερικών στηριγμάτων

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...